Each day of the Summer School follows the same basic timetable for classes and breaks, with four 90 minute classes on each track, making a total of six hours teaching.
Each class consists of a lecture followed by a more interactive 'tutorial' style session where delegates get to test the concepts they have heard about in the lecture and interact with the tutors and other delegates. The split of time between lecture and tutorial within each class depends on the nature of the class, with the hands-on classes tending to have more tutorial time.
The Trends and Transients day follows the same overall timings as other the courses but follows a more flexible structure, with a mix of learning formats and an emphasis on discussion and debate - it's the one place on the Summer School where our experts are encouraged to disagree with each other!
The timetable for each day is as follows:
|Start time||Description||End Time||Duration|
|09:30||Class One||11:00||90 mins|
|11:00||Coffee Break||11:30||30 mins|
|11:30||Class Two||13:00||90 mins|
|13:00||Lunch Break||14:00||60 mins|
|14:00||Class Three||15:30||90 mins|
|15:30||Tea Break||16:00||30 mins|
|16:00||Class Four||17:30||90 mins|
Dinner is at 7 pm each evening in the Wolfson Hall, apart from Sunday, when it's in the Old Dining Hall in the Front Quad.